Ett sista farväl

Som djurägare kommer vi alltid till den sorgliga dagen då det är dags att låta sin vän somna in för alltid. Här på Veterinären Bra Zoo vill erbjuda er ett fint och värdigt avslut samt ge er den tid ni behöver för ett lugnt sista farväl.

Du får givetvis stanna med ditt djur tills du känner att du sagt hej då ordentligt.
Om djuret ska kremeras tar vi hand om det när du gått. Om du väljer ta med djuret för egen begravning är det lämpligt att ha en låda eller liknande att transportera hem djuret i.

Vi har ett samarbete med Lekebergs Smådjurskremering, och via dem kan vi erbjuda kremering. Det går att få en separat kremering och ni får hem djurets aska i en urna, eller om ni önskar att sprida askan i Minneslunden. Alternativt kan djuret kremeras där tillsammans med andra och ni väljer att ej ta hem i urna/sprida i minneslund. Fråga oss så får ni mer detaljer hur ni kan välja mellan de olika alternativen.

Inför avlivning vill vi alltid att du som djurägare eller ombud för djurägare signerar ett intyg, där ni bekräftar att ni önskar avliva djuret. Detta för ett det ej ska uppstå missförstånd huruvida djuret ska få somna in eller ej.

Close